Missä kohtaa pojista kasvaa miehiä tai miksi ei aina kasva ollenkaan?

 

 On jo monta kertaa todettu että pojat aikuistuvat  tyttöjä hitaammin, jotkut eivät koskaan. Saatuaan naisellisien ulkomuodon teini-iässä useammat tytöt rupeavat käyttäytymiselläänkin muistuttamaan naista. Hillitympi käytös, arvokkaasti tyylikäs pukeutuminen ja vastuun ottaminen itsestään, tulevaisuudestaan ja toisista kasvavat. Entä pojat? He tulevat selvästi jäljessä. 

Kuvitellaan kaksi miehenkilöä Niko ja Leo. Molemmat ovat parikymppisiä sinkkuja ,jotka käyvät töissä ja ovat eläneet normaalin lapsuuden. Suuri ero heillä kuitenkin on. Niko on mies ja Leo vielä poika. Ulospäin katsottuna N ja L voivat olla hyvinkin samanlaisia, mutta pieniä eroja myös yleisessä siisteydessä on. N on käytökseltään suhkoht kohtelias ja arvostaa naisia. Hän tietää mitä haluaa ja pyrkii saamaan sen muita loukkaamatta. Työn oheella hän tykkää tehdä perus "miesten juttuja" ja viikonloput hän viettää mielellään kavereidensa kanssa yökerhoissa jossa he etsivät seuraa, muuksikin kuin yhdeksi yöksi. Tavattuaan mukavan ja kauniin naisen N tarjoaa tälle drinkin. Heidän keskustellessaan hän katsoo naista syvälle silmiin ja osoitta kiinnostuksensa naisen sanoja kohtaan (tai ainakin näyttelee hyvin). Arvokkaasti hän myös kehuu naista ja jos hänelle käy hyvä tuuri hän  vie naisen mukanaan kotiin. Seuraavienkaan päivien aikana hän ei keskity kehuskelemaan kavereilleen vaan etenee uudessa suhteessaan. Toiveena tietenkin mennä naimisiin, hankkia perhe ja elättää se. Kun hän sopii tapaamisen naisen kanssa hän saapuu ajoissa paikalle.Minne vaan mennessään hän aukaisee naiselle oven ja vaikka nainen kuinka väärässä olisi jossain asiassa, hän ei sitä  tälle sano. Varattunakaan miehenä hän ei unohda muita naisia vaan käyttäytyy heitäkin kohtaan auttavasti ja kohteliaasti.

 

Leolle naiset ovat vain yhtä asiaa varten. Niitä on hulvatonta arvostella kavereidensa kanssa ja joka toinen saa nimekseen panisin. Leon viettäessä aikaa kavereidensa kanssa videopelien oheella, viikonloppusin ennen yökerhoon menoa on pakko vetää perseet. Humalan hakuinen juominen on parasta ja rumatkin naiset näyttävän niin kauniimmilta. Saapuessaan yökerhoon hän soittaa suutaan isommille pojille ,muttei uskalla tehdä mitään uhoamisen lisäksi. Paikka on kauniita naisia täynnä ja niistä Leo huomaa erityisesti yhden. Hän esittelee itsensä naiselle jonka  jälkeen nainen toteaa viettävänsä vaan iltaa parhaan kaverinsa kanssa eikä aijo lähteä L:n mukaan. Kerrottuaan naiselle hänen olevan maksullinen, poistuu L paikalta ja etsii naisen humaltuneen kaverin ja iskee hänet kostoksi. Seuraavana aamuna L ilmoittaa naiselle ettei etsi parisuhdetta vaan haluaa vielä elää villinä ja vapaana. Kadullakin hän törmäilee muihin katseen keskityttyä vaan omaan napaan.

 

 Nainen haluaa miehen, mutta meidän kyspsyessä määrä lisääntyy ja vapaat miehet vähenevät. Käykö meillekkin niinkuin kiinalaisille miehille, että naiset loppuvat kesken ja miljoonat jäävät sinkuiksi? Onko meidän aika näyttää esimerkkiä vai onko meidän vaan jäätävä pyörittelemään peukaloita ja toivomaan parasta,että muutosta tapahtuu? Jokainen meistä palaa välillä lapsen tasolle ,muttei jatkuva täysikäisestä lapsesta huolehtiminen kiinnosta. Sen aika tulee sitten kun hankimme omia lapsia.

 

xoxo Stay strong girls !